Masterdata-begreber

Masterdata-begreber for Uddannelsesområdet i version 1.001

MASTERDATA-BEGREBER for uddannelsesområdet

Masterdata-begreberne for uddannelsesområdet i version 1.001 er godkendt pr. 3. juli 2019 af Det Strategiske Digitaliseringsudvalg (DSD).

Masterdata-begreberne på Aalborg Universitet er altid markeret med et foranstillet 'AAU-' , som indikerer, at begrebet er et af universitetets masterdata-begreber. Markøren anvendes til tydeliggøre, at begrebet er et af universitetets officielle godkendte masterdata-begreber. Begreberne er endvidere nummererede efter den nedenstående syntax: 

Permanent URL til version 1.001: https://www.masterdata.aau.dk/begreber/1.001_Uddannelsesomraadet 

1.001 Uddannelsesområdet

  • +

    Grafisk overblik over begreber for 1.001 Uddannelsesområdet

    Illustrationen nedenfor angiver hvordan masterdata-begreberne for uddannelsesområdet er forbundet, og hvordan de er relateret til hinanden.

    Der tages forbehold for eventuelle senere ændringer og tilføjelser i strukturen. Illustrationen opdateres løbende. Samtidig skal det fremhæves, at der er tale om en grafisk repræsentation på overordnet niveau, hvorfor detaljegraden er lav.

    Begrebsmodel for uddannelsesområdetKlik på illustrationen for fuldskærmsvisning

     

    Forklaring af illustrationen

    Begrebsmodel for uddannelsesområdet med forklaringer

    Klik på illustrationen for fuldskærmsvisning

    Udsnit a

    De sorte streger i illustrationen angiver forbindelser mellem to eller flere begreber, og den firkantede rude angiver, hvordan relationen mellem begreberne skal læses. Det begreb, som firkanten er placeret ved, er det overliggende begreb, som det forbundne begreb indgår i, f.eks. indgår AAU-Prøve i det overliggende begreb AAU-Modul.

    Udsnit b

    En sorte firkant angiver, at der er tale om et begreb, som skal indgå i det overliggende begreb, f.eks. vil et AAU-Uddannelsesforløb altid indgå i en AAU-Studieordning.

    Udsnit c

    En hvid firkant angiver, at der er tale om et begreb, som kan indgå i det overliggende begreb, f.eks. kan et AAU-Modul indgå i en AAU-Modulgruppe, men kan også indgå i et AAU-Semesterforløb.

    Udsnit d

    Begrebet AAU-Uddannelsesversion indeholder fire udbudsformer; 1-faglig, sidefag, centralfag og tilvalgsfag. Udbudsformerne er placeret inde i masterdata-begrebet, da de ikke er selvstændige masterdata-begreber, men udfaldsrum for, hvordan en uddannelse udbydes på AAU.

  • +

    1.1.001 AAU-Uddannelse

    Definition

    En uddannelse på Aalborg Universitet er et selvstændigt, afrundet uddannelsesforløb på et fastsat antal ECTS-point, inden for et eller flere fagområder, og er baseret på Aalborg-modellen for problembaseret læring (PBL). En uddannelse er ministerielt godkendt.

    Forklaring

    Masterdata-begrebet ’AAU-uddannelse’ dækker alle uddannelser på Aalborg Universitet, undtaget er ph.d.-uddannelser og Adgangskursus.

    Type/udfaldsrum

    Bachelor- og kandidatuddannelser, uddannelser på deltid, masteruddannelser, professionsbacheloruddannelser, erhvervskandidatuddannelser, diplomuddannelser

    Eksempler

    Bacheloruddannelsen i Dansk, Kandidatuddannelsen i Historie, Professionsbacheloruddannelsen Socialrådgiver, Masteruddannelsen i Bioteknologi, Erhvervskandidatuddannelsen i Revision, Diplomuddannelsen HD

    Accepterede termer

    Uddannelse

    Dataejer

    Jesper Bjørn Gorm Poulsen, Sekretariat og Uddannelsesjura, Studieservice

    Autoritativ kilde

    Uddannelsesbasen

    Navn i autoritativ kilde

    DegreeProgramme

    Relationer

    En AAU-Uddannelse findes i mindst én AAU-Uddannelsesversion

    Attributter

    • Uddannelses-gateway-ID
    • Uddannelses-ID
    • Uddannelsesversioner

    Obs. der kan være attributter for masterdata-begrebet, der ikke har karakter af masterdata og som derfor ikke fremgår i denne oversigt.

    Godkendt

    Det Strategiske Digitaliseringsudvalg, 3. juli 2019

  • +

    1.2.001 AAU-Uddannelsesversion

    Definition

    En uddannelsesversion er en specifik version af en uddannelse, på et givet tidspunkt, på Aalborg Universitet. Hvis en af uddannelsens attributter ændres, er der tale om en ny version af uddannelsen.

    Forklaring

    Alle uddannelser findes i mindst én version. Versionen er et udtryk for, hvordan uddannelsen ser ud, har set ud, eller vil se ud på et givet tidspunkt.

    Hver version har tilknyttet et unikt Uddannelsesversions-ID, samt en dato for, hvornår den pågældende version er/har været eller vil være gældende fra (se attributterne 'Gældende fra' og 'Gældende til'), således at det er muligt at skelne de forskellige versioner fra hinanden.

    Type/udfaldsrum

    Aktuel version af en uddannelse, historisk version af en uddannelse, fremtidig version af en uddannelse

    Eksempler

    Bacheloruddannelsen i Kommunikation og digitale medier (gældende fra: 09.05.2017, gældende til: 6.12.2018, status: historisk), Bacheloruddannelsen i Dansk (gældende fra: 09.05.2017, gældende til: - , status: gældende), Kandidatuddannelsen i Anvendt Filosofi (gældende fra: 01.02.2021, gældende til: - , status: fremtidig)

    Accepterede termer

    Uddannelsesversion, Version af en uddannelse

    Dataejer

    Jesper Bjørn Gorm Poulsen, Sekretariat og Uddannelsesjura, Studieservice

    Autoritativ kilde

    Uddannelsesbasen

    Navn i autoritativ kilde

    DegreeProgrammeVersion

    Relationer

    En AAU-Uddannelsesversion, beskriver en AAU-Uddannelse på et givet tidspunkt. En AAU-Uddannelsesversion kan have en eller flere specialiseringer, og desuden have en eller flere udbudsformer, som har indflydelse på AAU-Uddannelsesversionens AAU-Uddannelsesforløb. En AAU-Uddannelsesversion er beskrevet i en studieordning.

    Attributter

    • Uddannelsesversions-ID
    • Uddannelses-gateway-ID
    • Uddannelses-ID
    • Gældende fra
    • Gældende til
    • Uddannelsens navn (DK)
    • Uddannelsens navn (EN)
    • Godkendt titel (DK)
    • Godkendt titel (EN)
    • Hovedområde
    • Hovedfakultet
    • Adgangsbegrænsning
    • Uddannelsestype
    • ECTS
    • Akademisk grad
    • Akkrediteret
    • Optagelsestidspunkt
    • Aktuel udbudsstatus
    • UDD kode
    • AUDD kode
    • Prækvalificeret/godkendt
    • Specialiseringer
    • Sprog
    • Studienævn
    • Taxameterindplacering
    • Udbudssted
    • Udbydes som
    • Censorkorps
    • KOT kode
    • Aktivitetsgruppekode
    • Institut (nuværende: Skole)
    • Internationalt samarbejde
    • Historiske versioner

    Obs. der kan være attributter for masterdata-begrebet, der ikke har karakter af masterdata og som derfor ikke fremgår i denne oversigt.

    Godkendt

    Det Strategiske Digitaliseringsudvalg, 3. juli 2019

    Udbudsformer

    1-faglig

    Definition

    En uddannelse udbudt som 1-faglig består af kun ét samlet uddannelsesforløb.

    Forklaring

    Uddannelsesforløbet for en 1-faglig uddannelse er fuldt ud beskrevet i uddannelsens studieordning, og kombineres således ikke med dele fra andre uddannelsers studieordninger (som det er tilfældet med udbudsformerne Sidefag og Tilvalgsfag).

    Type/udfaldsrum

    Bacheloruddannelse udbudt som 1-faglig, kandidatuddannelse udbudt som 1-faglig, professionsbacheloruddannelser udbudt som 1-faglig, erhvervskandidatuddannelse udbudt som 1-faglig, masteruddannelser udbudt som 1-faglig, diplomuddannelser udbudt som 1-faglig

    Eksempler

    Bacheloruddannelse i Medialogi (1-faglig), Bacheloruddannelse i Biologi (udbudt som 1-faglig) Kandidatuddannelse i Jura (1-faglig), Masteruddannelse i Udsatte børn og unge (1-faglig), Diplomingeniøruddannelse i Nanoteknologi (1-faglig), HD-uddannelsens 1. del (1-faglig)

    Centralfag

    Definition

    Et centralfag udgør hovedvægten af en uddannelse, er inden for den gymnasiale fagrække og skal leve op til de faglige mindstekrav.

    Forklaring

    Centralfag beskrives i en studieordning, og består af en samling af moduler.

    Centralfag kombineres med sidefag eller tilvalgsfag. Kombineres centralfaget med et sidefag, skal centralfaget leve op til de faglige mindstekrav, uanset hvilket sidefag det kombineres med. Kombinationen med sidefag giver undervisningskompetence i gymnasieskolen, men kombineres centralfag med tilvalgsfag, giver dette ikke undervisningskompetence i gymnasieskolen.

    Et centralfag er et fag fra den gymnasiale fagrække. Centralfaget udgør hovedvægten af en kombination af en bacheloruddannelse og en kandidatuddannelse, der samlet set giver undervisningskompetence i gymnasieskolen. Alt efter den valgte kombination af hhv. centralt fag og sidefag, ender den samlede tofagsuddannelse (bachelor- og kandidatuddannelse) på enten 300 ECTS, eller på 330 ECTS når der skal studietidsforlænges på sidefaget. Studietidsforlængelse tillægges sidefaget, såfremt dette ikke er inden for samme hovedområde som centralfaget.

    Faglige mindstekrav fastsættes i ’Retningslinjer for universitetsuddannelser rettet mod undervisning i de gymnasiale uddannelser samt undervisning i gymnasiale fag i eux-forløb’. De faglige mindstekrav har til formål at sikre grundlaget for, at dimittender med en bachelor- og kandidatuddannelse, som er tilrettelagt med henblik på undervisning i gymnasieskolen, opnår faglig kompetence inden for den gymnasiale fagrække, uanset hvilket universitet uddannelserne er gennemført ved.

    Type/udfaldsrum

    Centralfag (og sidefag) indgående i både bachelor- og kandidatuddan-nelsen rettet mod undervisning i den gymnasiale fagrække

    Eksempler

    Uddannelse (både bachelor og kandidat) med centralfag i Biologi kombineret med sidefag i Idræt, uddannelse (både bachelor og kan-didat) med centralfag i Dansk kombineret med sidefag i Engelsk

    Sidefag

    Definition

    Et sidefag udgør en ikke-overvejende del af en to-faglige uddannelse og kombineres med et centralfag. Sidefaget er inden for den gymnasiale fagrække og skal leve op til de faglige mindstekrav.

    Forklaring

    Sidefag beskrives i en studieordning, og består af en samling af moduler.

    Et sidefag er et fag i den gymnasiale fagrække. Sidefaget udgør en ikke-overvejende del af en kombination af en bacheloruddannelse og en kandidatuddannelse, der samlet set giver undervisningskompetence i gymnasieskolen. I denne kombination skal sidefaget udgøre mindst 90 ECTS. Alt efter den valgte kombination af hhv. centralt fag og sidefag, ender den samlede tofags-uddannelse (bachelor- og kandidatuddannelse) på enten 300 ECTS, eller på 330 ECTS når der skal studietidsforlænges på sidefaget. Studietidsforlængelse tillægges sidefaget, såfremt dette ikke er inden for samme hovedområde som centralfaget.

    Et sidefag skal leve op til de faglige mindstekrav, uanset hvilket centralfag det kombineres med.

    Faglige mindstekrav fastsættes i ’Retningslinjer for universitetsuddannelser rettet mod undervisning i de gymnasiale uddannelser samt undervisning i gymnasiale fag i eux-forløb’. De faglige mindstekrav har til formål at sikre grundlaget for, at dimittender med en bachelor- og kandidatuddannelse, som er tilrettelagt med henblik på undervisning i gymnasieskolen, har opnået faglig kompetence inden for den gymnasiale fagrække, uanset hvilket universitet uddannelserne er gennemført ved.

    Type/udfaldsrum

    Sidefag (og centralfag) indgående i både bachelor- og kandidatuddannelsen rettet mod undervisning i den gymnasiale fagrække

    Eksempler

    Uddannelse (både bachelor og kandidat) med centralfag i Biologi kombineret med sidefag i Idræt, uddannelse (både bachelor og kandidat) med centralfag i Dansk kombineret med sidefag i Engelsk

    Tilvalgsfag

    Definition

    Et tilvalgsfag udgør en ikke-overvejende del af en uddannelse og kombineres med et centralfag. Tilvalgsfag skal vælges inden for godkendte uddannelser og kan være inden for eller uden for centralfagets fagområde. Regler for tilvalg på de enkelte uddannelser fastsættes i studieordningen.

    Forklaring

    Tilvalgsfag beskrives i studieordningen for universitetets uddannel-ser, og består af en samling af moduler fra den pågældende uddannelse.

    Et tilvalgsfag udgør en del af en to-, eller fler-faglig uddannelse og læses sammen med minimum ét andet fag (centralfag). Der er ikke noget mindstekrav til antallet af ECTS-point, som tilvalgsfaget skal udgøre.

    Aalborg Universitet udbyder i øjeblikket kun tilvalgsfag, som kan kombineres med bacheloruddannelser (centralfag) inden for det humanistiske, det samfundsvidenskabelige eller det naturvidenskabelige hovedområde. Der udbydes ikke på nuværende tidspunkt tilvalgsfag, der kan kombineres med kandidatuddannelser.

    Type/udfaldsrum

    Tilvalgsfag som del af en bacheloruddannelse (centralfag), tilvalgsfag som del af en kandidatuddannelse (centralfag)

    Eksempler

    Bacheloruddannelse i Dansk (centralfag) kombineret med tilvalgsfag i Kommunikation og digitale medier (informationsvidenskab)

  • +

    1.3.001 AAU-Specialisering

    Definition

    En specialisering er en fokusering af en uddannelse, som giver den studerende særlige kompetencer inden for en udvalgt del af uddannelsens fagområde, og giver ret til en titel, hvori specialiseringen indgår. En specialisering godkendes af dekanen.

    Forklaring

    Begrebet dækker de godkendte specialiseringer på Aalborg Universitet, som optræder i Uddannelsesbasen.

    Specialiseringen kan påbegyndes på et hvilket som helst semester af uddannelsen, hvilket fastsættes i studieordningen. En specialisering godkendes af dekanen, eller af prodekanen for uddannelse efter delegation fra dekanen.

    Type/udfaldsrum

    Bacheloruddannelse med specialisering, kandidatuddannelse med specialisering, masteruddannelse med specialisering, diplomuddannelse med specialisering

    Eksempler

    Bacheloruddannelsen i Energi med specialisering i dynamiske systemer, Bacheloruddannelsen i Kommunikation og digitale medier med specialisering i Kommunikation, Kandidatuddannelsen i Historie med specialisering i Kulturformidling, Masteruddannelsen i Læreprocesser med specialisering i Pædagogisk ledelse, Diplomuddannelsen HD 2. del med specialisering i Finansiel rådgivning

    Accepterede termer

    Specialisering

    Frarådede termer

    Retning, toning, linje, valgfag

    Dataejer

    Jesper Bjørn Gorm Poulsen, Sekretariat og Uddannelsesjura, Studieservice

    Autoritativ kilde

    Uddannelsesbasen

    Navn i autoritativ kilde

    Specialization

    Relationer

    En AAU-Uddannelsesversion kan have en eller flere AAU-Specialiseringer, som har indflydelse på AAU-Uddannelsesversionens AAU-Uddannelsesforløb.

    Attributter

    • Specialiseringens-ID
    • Uddannelses-gateway-ID
    • Specialiseringens navn (DK)
    • Specialiseringens navn (EN)
    • Godkendt titel (DK)
    • Godkendt titel (EN)
    • Udbudssted
    • Aktuel udbudsstatus
    • Optagelsestidspunkt
    • Hovedområde
    • Fakultet
    • UDD-kode
    • AUDD-kode
    • Udbydes til internationale studerende
    • Uddannelsesversions-ID

    Obs. der kan være attributter for masterdata-begrebet, der ikke har karakter af masterdata og som derfor ikke fremgår i denne oversigt.

    Godkendt

    Det Strategiske Digitaliseringsudvalg, 3. juli 2019

  • +

    1.4.001 AAU-Uddannelsesforløb

    Definition

    Uddannelsesforløb beskriver rækkefølgen af semesterforløb, som en studerende skal igennem for at gennemføre en uddannelse. En uddannelse kan bestå af mere end et uddannelsesforløb, som er beskrevet i en studieordning.

    Forklaring

    En uddannelse sammensættes af ét eller flere uddannelsesforløb som tilsammen udgør en hel uddannelse.

    Type/udfaldsrum

    Samlet uddannelsesforløb for en hel uddannelse, delt uddannelsesforløb for en hel uddannelse, uddannelsesforløb for centralfag, uddannelsesforløb for sidefag, uddannelsesforløb for tilvalgsfag, uddannelsesforløb for specialisering

    Eksempler

    Bachelor i Byggeri og anlæg (1.-4. semester), Bachelor i Byggeri og anlæg med specialisering i Bygge- og anlægskonstruktion (5.-6. se-mester), Bachelor i Biologi (1.-6. semester)

    Accepterede termer

    Uddannelsesforløb

    Frarådede termer

    Uddannelsesplan

    Dataejer

    Jesper Bjørn Gorm Poulsen, Sekretariat og Uddannelsesjura, Studieservice

    Autoritativ kilde

    Studieordningsbasen

    Navn i autoritativ kilde

    StudyProgramme

    Relationer

    AAU-Uddannelsesforløb er beskrevet i en studieordning og kan underopdeles i AAU-semesterforløb. Der kan være mere end ét AAU-Uddannelsesforløb til en AAU-Uddannelsesversion

    Attributter

    • Uddannelsesforløb-ID
    • Uddannelses-gateway-ID
    • Navn på uddannelsesforløb
    • I brug

    Obs. der kan være attributter for masterdata-begrebet, der ikke har karakter af masterdata og som derfor ikke fremgår i denne oversigt.

    Godkendt

    Det Strategiske Digitaliseringsudvalg, 3. juli 2019

  • +

    1.5.001 AAU-Semesterforløb

    Definition

    Et semesterforløb udgør en del af et uddannelsesforløb og er med til at strukturere studieordningens moduler og/eller modulgrupper. Semesterforløbet beskriver et konkret semester og de moduler og/eller modulgrupper, som indgår heri.

    Forklaring

    Et semesterforløb anvendes i en studieordning til strukturering af modulerne og/eller modulgrupper, således at der sker progression gennem uddannelsen. En uddannelses semesterforløb nummereres, startende med 1. semester. Et semesterforløb har et omfang angivet i ECTS-point.

    Type/udfaldsrum

    1. semesters forløb (specifikke moduler/modulgrupper), 2. semesters forløb (specifikke moduler/modulgrupper), 3. semesters forløb (specifikke moduler/modulgrupper), 4. semesters forløb (specifikke moduler/modulgrupper), 5. semesters forløb (specifikke moduler/modulgrupper), 6. semesters forløb (specifikke moduler/modulgrupper), 7. semesters forløb (specifikke moduler/modulgrupper)

    Eksempler

    Bacheloruddannelsen i Medicins 1. semester (indeholdende fire obligatoriske moduler), kandidatuddannelsen i Musiks 3. semester (indeholdende to obligatoriske moduler, samt en modulgruppe bestående af tre valgfagsmoduler)

    Accepterede termer

    Semesterforløb, semester

    Dataejer

    Jesper Bjørn Gorm Poulsen, Sekretariat og Uddannelsesjura, Studieservice

    Autoritativ kilde

    Studieordningsbasen

    Navn i autoritativ kilde

    SemesterProgramme

    Relationer

    Et AAU-Semesterforløb er en underopdeling af et AAU-Uddanelsesforløb og kan indeholde AAU-Modulgrupper, såvel som AAU-Moduler

    Attributter

    • Semesterforløbs-ID
    • Uddannelses-gateway-ID
    • Navn på semesterforløb
    • Navn på studieordning
    • Link til studieordning
    • Studienævn
    • Udbudssted
    • Specialisering
    • Obligatoriske moduler
    • Valgfrie moduler

    Obs. der kan være attributter for masterdata-begrebet, der ikke har karakter af masterdata og som derfor ikke fremgår i denne oversigt.

    Godkendt

    Det Strategiske Digitaliseringsudvalg, 3. juli 2019

  • +

    1.6.001 AAU-Studieordning

    Definition

    En studieordning definerer en uddannelses faglige indhold, struktur og uddannelsesforløb. En studieordning beskriver en uddannelses juridiske grundlag, kompetenceprofil samt regler fastsat af Aalborg Universitet. En studieordning godkendes af dekanen.

    Forklaring

    En studieordning indeholder en beskrivelse af de elementer som en uddannelse består af. Herunder de enkelte fagelementers indhold og læringsmål, uddannelsesforløbet, samt eventuelle muligheder for kombination med andre uddannelser.

    Der er desuden fastsat bestemmelser for optagelse, samt nærmere regler, der gælder for uddannelsen, inden for bekendtgørelsens rammer. Studieordningen fungerer i praksis som en aftale mellem universitetet og den studerende om, hvad de hver især kan forvente af hinanden.

    En studieordning godkendes af dekanen, men kan også godkendes af prodekanen for uddannelse, efter delegation fra dekanen.

    Type/udfaldsrum

    Ordinær studieordning, overgangsstudieordning, dispensationsstudieordning

    Eksempler

    Studieordning for Bacheloruddannelsen i Dansk, Studieordning for Kandidatuddannelsen i Historie, Studieordning for Professionsbacheloruddannelsen Socialrådgiver

    Accepterede termer

    Studieordning

    Dataejer

    Jesper Bjørn Gorm Poulsen, Sekretariat og Uddannelsesjura, Studieservice

    Autoritativ kilde

    Studieordningsbasen

    Navn i autoritativ kilde

    Curriculum

    Relationer

    En AAU-Studieordning beskriver en AAU-Uddannelsesversion og indeholder AAU-Uddannelsesforløb

    Attributter

    • Studieordnings-ID
    • Uddannelses-gateway-ID
    • Titel (dansk)
    • Titel (engelsk)
    • Fakultet
    • Institut
    • Studienævn
    • Uddannelsesversions-ID
    • Adgangskrav
    • Eksamensbevisets kompetenceprofil
    • Uddannelsens kompetenceprofil
    • Ikrafttrædelse og overgangsregler
    • Uddannelsesforløb
    • Modulgrupper
    • Moduler
    • Status

    Obs. der kan være attributter for masterdata-begrebet, der ikke har karakter af masterdata og som derfor ikke fremgår i denne oversigt.

    Godkendt

    Det Strategiske Digitaliseringsudvalg, 3. juli 2019

  • +

    1.7.001 AAU-Modulgruppe

    Definition

    En modulgruppe er en samling af moduler, som indgår i et uddannelsesforløb. Modulgrupper anvendes til strukturering af valgfag.

    Forklaring

    En modulgruppe er en samling af moduler, som oprettes i uddannelsens studieordning. Nærmere bestemmelser for de enkelte modulgrupper er fastsat i de respektive studieordninger.

    Type/udfaldsrum

    Gruppe af valgfagsmoduler, som den studerende vælger mellem

    Eksempler

    Modulgruppen ‘MAT4 valgfag’ (indeholder to moduler), modulgruppen ‘6th Semester Elective Courses Package’ (indeholder fem moduler)

    Accepterede termer

    Modulgruppe, valgfagsmodul

    Dataejer

    Jesper Bjørn Gorm Poulsen, Sekretariat og Uddannelsesjura, Studieservice

    Autoritativ kilde

    Studieordningsbasen

    Navn i autoritativ kilde

    ModuleGroup

    Relationer

    En AAU-Modulgruppe består af AAU-Moduler og indgår i et AAU-Semesterforløb

    Attributter

    • Modulgruppe-ID
    • Uddannelses-gateway-ID
    • Navn på modulgruppe
    • Beskrivelse af modulgruppe

    Obs. der kan være attributter for masterdata-begrebet, der ikke har karakter af masterdata og som derfor ikke fremgår i denne oversigt.

    Godkendt

    Det Strategiske Digitaliseringsudvalg, 3. juli 2019

  • +

    1.8.001 AAU-Modul

    Definition

    Et modul er et fag, der består af et fagelement, eller flere enkelte, sammenlagte fagelementer, der har beskrevne læringsmål. Omfanget af modulet er angivet i ECTS-point, og afsluttes med en eller flere prøver.

    Forklaring

    Et modul er en læringsaktivitet, som f.eks. undervisning, projektarbejde eller praktik, som den studerende skal deltage i. For at gennemføre modulet, skal den studerende bestå den tilknyttede prøve. Modulerne udgør de undervisningsaktiviteter som den studerende skal gennemføre, for at opnå et antal ECTS-point.

    Type/udfaldsrum

    Fag, fagelement, afgangsprojekt, uddannelseselementer, modul, undervisningsaktivitet, projektmodul, kursusmodul, fagpakker, valgfag

    Eksempler

    Integration af produktions og værdikæde metoder, Læringsmetoder og eksperimentelle læringsrum, Kvantitativ metode og statistik, Nyere sociologiske teorier, Calculus

    Accepterede termer

    Modul

    Dataejer

    Jesper Bjørn Gorm Poulsen, Sekretariat og Uddannelsesjura, Studieservice

    Autoritativ kilde

    Modulbasen

    Navn i autoritativ kilde

    Module

    Relationer

    Et AAU-Modul indgår i et AAU-Semesterforløb eller i en AAU-Modulgruppe

    Attributter

    • Modulkode
    • Uddannelses-gateway-ID
    • Dansk titel
    • Engelsk titel
    • Fakultet
    • Institut
    • Studienævn
    • Undervisningssprog
    • ECTS-point
    • Type
    • Tompladsordning
    • Modulets indhold forløb og pædagogik
    • Læringsmål - Viden
    • Læringsmål - Færdigheder
    • Læringsmål - Kompetencer
    • Omfang og forventet arbejdsindsats
    • Undervisningens placering/sted

    Obs. der kan være attributter for masterdata-begrebet, der ikke har karakter af masterdata og som derfor ikke fremgår i denne oversigt.

    Godkendt

    Det Strategiske Digitaliseringsudvalg, 3. juli 2019

  • +

    1.9.001 AAU-Prøve

    Definition

    En prøve afprøver den studerendes evne til at opfylde et moduls læringsmål. En prøve resulterer i en individuel bedømmelse.

    Forklaring

    Enhver prøve er tilknyttet et modul og har til formål individuelt at bedømme den studerendes faglige færdigheder og kompetencer.

    Masterdata-begrebet ’AAU-Prøve’ omfatter ikke studiestartsprøver og adgangsprøver.

    Type/udfaldsrum

    Prøve, eksamen, eksamensaktivitet, specialeforsvar, projekteksamen

    Eksempler

    Prøven ’Kinesisk sprogforståelse’, Prøven ’Webkommunikation i teori og praksis’

    Accepterede termer

    Prøve, eksamen, eksamensaktivitet, specialeforsvar, projekteksamen

    Frarådede termer

    Studiestartsprøve, adgangsprøver

    Dataejer

    Jesper Bjørn Gorm Poulsen, Sekretariat og Uddannelsesjura, Studieservice

    Autoritativ kilde

    Modulbasen

    Navn i autoritativ kilde

    Examination

    Relationer

    En AAU-Prøve er tilknyttet et AAU-Modul

    Attributter

    • Uddannelses-gateway-ID
    • Modulbase-ID
    • Prøve-ID
    • Prøvens navn
    • ECTS
    • Faget udprøves med
    • Prøveform
    • Bedømmelsesform
    • Censur
    • Modulet har fælles prøve med et andet modul
    • Info om prøven

    Obs. der kan være attributter for masterdata-begrebet, der ikke har karakter af masterdata og som derfor ikke fremgår i denne oversigt.

    Godkendt

    Det Strategiske Digitaliseringsudvalg, 3. juli 2019